Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize

Geruchten bevestigd
Hiermee worden de eerdere geruchten over een mogelijke wissel aan de top dus bevestigd. Een structuur met twee CEO’s was op termijn niet wenselijk, en aangezien Frans Muller niet langer operationeel directeur ad interim is van de Amerikaanse activiteiten van de groep, heeft hij nu de handen vrij om de rol van CEO op zich te nemen.

Frans Muller heeft meer dan 20 jaar ervaring in retail en was sinds 24 juli 2016 Deputy CEO en Chief Integration Officer van Ahold Delhaize. Hij leidde Delhaize America ook op interim-basis van oktober 2016 tot januari 2018. Vóór de fusie tussen Ahold en Delhaize, was hij vanaf 2013 president en CEO van Delhaize Groep. Voordat hij bij Delhaize Groep kwam, was hij zeven jaar lid van de raad van bestuur van de Duitse retailer Metro AG en was hij vijf jaar lang CEO van Metro Cash & Carry.

Dick Boer zal nauw samenwerken met Frans Muller om de overgang vlot te laten verlopen, en blijft beschikbaar als adviseur voor het bedrijf tot midden 2019.

Ahold Delhaize maakt ook bekend dat Jan Hommen vanaf 11 april Mats Jansson opvolgt als voorzitter. De Belgen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire stoppen als bestuurder.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis