Carrefour - Video April

Franchising in de health-sector, booming business!

De zorg in cijfers

De NFV heeft in haar statistieken voor het eerst de Zorg opgenomen als individuele sector. In de voorgaande jaren werd de Zorg geschaard onder de sector Dienstverlening.

Volgens de NFV statistieken telde Nederland vorig jaar 45 franchisegevers in de Zorg, er waren 2.002 franchisevestigingen in de Zorg en er waren 11.200 medewerkers werkzaam in deze sector. De omzet (exclusief btw) van de vestigingen in de zorgsector bedroeg 1,3 miljard euro.

De fitnessbranche

Zo'n 20% van alle Nederlanders ouder dan 15 doet aan fitness, ruim 3 miljoen mensen. De fitnessmarkt blijft echter een verdringingsmarkt. Grote ketens en lowbudgetformules domineren de branche en de marges in het midden- en topsegment in vooral het mkb staan onder druk.

“Die groeimarkt is mede ontstaan doordat er steeds meer - ook wetenschappelijk onderbouwde – aandacht is voor een gezondere leefstijl”, zegt Petro Hameleers, franchisegever Anytime Fitness Benelux. “Meer bewegen is het meest laagdrempelige om iets aan het gedrag te veranderen en fitness is in principe iets wat iedereen kan.”

In Nederland neemt, dankzij de vergrijzing, de deelname van de groep ouderen nog toe. Ook zal er nog een toenemende vraag zijn naar lowbudgetformules, terwijl de algehele groei is afgevlakt, zo valt te lezen in de Rabobank Cijfers & Trends editie 2015/2016.

De fitnessbranche in cijfers

In Nederland zijn van de 3 miljoen fitnessbeoefenaars ongeveer 2,7 miljoen lid van een fitnesscentrum.

Zij bezoeken de fitnesscentra zo'n 200 miljoen keer per jaar.

75% doet dat gemiddeld minimaal een keer per week.

De gemiddelde verblijfsduur is circa 1,5 uur per bezoek.

Het aantal vestigingen van fitnesscentra is tussen 2008 en 2011 met 13% gegroeid naar 1.652.

In 2015 telde ons land ruim 1.850 fitnesscentra. Tweederde wordt nog zelfstandig gerund, een op de drie fitnesscentra is onderdeel van een keten.

Bronnen: Franchiseplus, Rabobank Cijfers & Trends editie 2015/2016, EuroActive, Deloitte, OBiN, Mulier instituut


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis