Côté Sushi - Juli / Augustus / September

Franchisenemers willen Intertoys - Bart Smit overnemen

Speelgoedketen Intertoys is donderdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren, die nog steeds inzetten op een doorstart van het bedrijf.

Na de verkoop van Intertoys door Blokker aan Alteri heeft de nieuwe eigenaar de speelgoedketen niet van de ondergang kunnen redden. Ze zeggen te proberen zo veel mogelijk werkgelegenheid, winkels en franchisenemers te willen behouden bij een doorstart.

Concurrentiestrijd met online en discounters verloren

Het concern moest onlangs al uitstel van betaling aanvragen nadat het de concurrentiestrijd met online verkopers en discounters niet aankon. In de afgelopen tien jaar halveerde de verkoop in de speelgoedwinkels.

Franchisenemers vallen buiten faillissement

Onder het faillissement vallen de 286 Nederlandse winkels, twee distributiecentra en het servicekantoor van Intertoys. De winkels van de honderd Nederlandse franchisenemers en de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Intertoys is in een "vergevorderd stadium" om de Belgische winkels, die onder de naam Bart Smit Speelgoedpaleizen België NV opereren, te verkopen. Naar verwachting wordt dit op korte termijn afgerond.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis