Johnny's Burger - Juni/Juni/Augustus

Franchisenemer Taco Bell Nederland stopt er mee

De lokale partner van Taco Bell heeft besloten zijn drie restaurants in Nederland per direct te sluiten. De Amerikaanse fastfoodformule startte pas in april vorig jaar. De vestigingen van Taco Bell bevonden zich in Breda, Eindhoven en Tilburg. Concurrent Taco Mundo onderzoekt de mogelijkheden voor de overname van de vestigingen.

Taco Bell telt honderden restaurants in 26 landen buiten de Verenigde Staten. De keten wil tegen 2022 een '15 miljard dollar merk' zijn met 9000 restaurants wereldwijd. 'Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland', verklaarde verantwoordelijke cmo Ellen Gault van Taco Bell Europa in 2017. Zij vertelde toen dit over grootscheepse plannen van de taco-magnaat.

Concurrent heeft belangstelling

De beslissing om de Nederlandse restaurants binnen zo'n korte tijd alweer te sluiten lijkt recent te zijn genomen. De keten had nog diverse vacatures online staan en stuurde begin deze maand nog een tweet dat een manager voor de vestiging in Eindhoven werd gezocht. De sluiting is het gevolg van een ‘managementherstructurering’ van de franchisenemer, zegt het restaurantmerk in het Eindhovens Dagblad. 'We gaan kijken wat dit nieuws betekent voor de toekomst van Taco Bell in Nederland.'

Burrito's en nacho's

Taco Mundo zegt interesse hebben om de drie vestigingen van zijn concurrent over te nemen. Taco Mundo is een Nederlandse fastfoodketen die in 2000 is opgericht. De fastfoodketen serveert typisch Mexicaanse gerechten zoals taco’s, burrito’s en nacho’s en was daardoor de grootste rivaal van Taco Bell.  'Een overname past in de groeiplannen van Taco Mundo om in 2019 een tiental nieuwe vestigingen toe te voegen aan de huidige 25 restaurants', aldus Taco Mundo-oprichter Tom Filippini.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis