Maki Maki - Juli-September 2022

Franchisenemer Bourrelier eist 100 miljoen van Intergamma

Uitkoopoperatie
Er lijkt maar geen einde te komen aan de ruzie tussen Intergamma en zijn franchisenemer Bourrelier Group, het voormalige Bricorama. Die heeft volgens het FD een ingebrekestelling verstuurd naar de doe-het-zelfgroep. De Franse aandeelhouder, die 75 Gamma- en Karweiwinkels uitbaat, eist voor 100 miljoen euro kortingen en inkoopbonussen terug omdat ze onterecht zouden zijn ingehouden in de periode tussen 2012 en 2016.

Het meningsverschil tussen de beide partners sleept al maanden aan. De aanleiding was het plan van Intergamma om z’n Ierse franchisenemer en aandeelhouder CRH uit te kopen. Die heeft 156 Gamma-winkels en een aandelenbelang van 50%. Maar de overige franchisenemers van de groep weigerden om deze uitkoopoperatie mee te financieren. Even dreigde een opsplitsing van de retailgroep.  Intussen zijn enkele franchisenemers bijgedraaid, maar de familie Bourrelier blijft dus dwarsliggen.

Intergamma zegt in een reactie aan het FD dat er over de kortingen en bonussen nooit discussie is geweest en dat Bourrelier steeds de jaarrekeningen heeft goedgekeurd. “We zien deze zaak met vertrouwen tegemoet.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis