Registreren

Franchisehouder Burger King wil Quick overnemen

Er zijn exclusieve onderhandelingen opgestart met het investeringsfonds Qualium over de overname van Quick door de Franse franchisehouder Groupe Bertrand.

Eerder werden geruchten verspreid dat Quick een nieuwe eigenaar had en dat nog twee spelers in de running waren: het Britse investeringsfonds TDR Capital en het Amerikaanse OakTree Capital. Qualium maakte in juni al bekend dat het Quick wou laten overnemen voor 800 miljoen euro, waarvan driekwart moet dienen om eigen schulden aan te zuiveren. Qualium betaalde in 2007 zelf 730 miljoen euro voor de overname van Quick.

Gisterenmiddag verspreidde Quick een persbericht waaruit blijkt dat het de Franse franchisehouder van Burger King is die de hamburgerketen zou overnemen. Dat wil zeggen dat alle Franse vestigingen van de keten zouden omgevormd worden tot Burger King, dat zo de tweede grootste fastfoodketen van Frankrijk zou worden. In België en Luxemburg zou Quick wel behouden blijven als merknaam.
De omzet van het Franse familiebedrijf Bertrand is met 600 miljoen euro heel wat kleiner dan die van de Belgische keten (met meer dan een miljard euro). Quick is momenteel de derde fastfoodketen in Europa, met 495 vestigingen en 19.000 werknemers.

De overname is nog niet volledig in kannen en kruiken. Na geslaagde overnamegesprekken moeten nog verschillende andere partijen akkoord gaan. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis