Registreren

Franchise overnemen? Vergeet de ‘waarom-vraag’ niet.

Als gevolg daarvan zit je elk rustig moment van de dag naar een schermpje te staren. Even uit het raam turen is er nauwelijks meer bij. Terwijl dat nu juist zo belangrijk is wanneer je een franchise wilt gaan kopen. In dit artikel lees je waarom.

Wat wil je als franchisenemer?
Een franchisevestiging beginnen is een behoorlijk ingrijpend proces. Er zijn zo ongelooflijk veel zaken waar je aan moet denken:
· Wat is de beste locatie?
· Wat is de beste franchiseketen?
· Wat staat er in de contracten?
· Wie neem ik aan als personeel?
· Wat vind mijn familie ervan?

De vragen ‘hoe’, ‘wat’ en wie’ kunnen zoveel tijd in beslag nemen dat ze al gauw je hele dag opslokken. In de rustige momenten wil je even ontspannen, dus gaat Netflix aan, Facebook of een van de vele andere apps op je smartphone of tablet.

Vergeet het waarom niet
Daarbij dreigt een belangrijk onderdeel verloren te gaan. Waarom wil je eigenlijk een franchise gaan runnen?

Natuurlijk heb je daar in het begin al over nagedacht, maar tijdens de zoektocht zullen er verschillende dingen gaan veranderen.

Je favoriete locatie is bijvoorbeeld ineens niet meer beschikbaar, een franchisegever blijkt veel strengere voorwaarden te hebben of je partner is toch niet zo enthousiast als voorheen.

Daarom is het slim om af en toe bij die waarom-vraag terug te komen:
· Waarom wil ik eigenlijk een franchisevestiging openen?
· Hoe wil je dat je leven als franchisenemer eruit ziet?
· Hoe hoop je er als persoon door te veranderen?
· Hoe wil je er qua levensstijl op vooruit gaan?
· Wat wil je uiteindelijk bereiken?

Juist dit zijn onderwerpen die tijdens het dagdromen voorbijkomen. Maar alleen dat is niet genoeg. Probeer de antwoorden op bovenstaande vragen ook uit te schrijven. Pak het lijstje er af en toe weer eens bij en controleer of je het nog eens bent met de antwoorden. Vooral wanneer je op het punt staat een contract te ondertekenen. Is dit het contract waarmee je je dromen kunt verwezenlijken?


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis