Registreren

Franchise bedrijf Mail Boxes Etc. en Oaktree worden partners

MBE Worldwide (MBE), de Franchisegever van Mailbox Etc. en fondsen beheerd door Oaktree Capital Management, L.P. ("Oaktree") kondigden vandaag een definitieve overeenkomst aan voor "Oaktree" om tot 40% van de aandelen in MBE te verwerven via een gefaseerde verhoging van het gereserveerde kapitaal met 120 miljoen euro (132 miljoen dollar). De huidige aandeelhouders van MBE, de Fiorelli-familie, zullen het grootste deel van het bedrijf blijven bezitten.

MBE is een toonaangevende derde partij die oplossingen biedt op het gebied van transport, logistieke diensten, print en marketing voor kleine en middelgrote ondernemingen ("KMO's") en consumenten wereldwijd, voornamelijk via een netwerk van onafhankelijk beheerde en geëxploiteerde franchisevestigingen. De Vennootschap exploiteert drie complementaire merken: Mail Boxes Etc., AlphaGraphics en PostNet. Het dient als een kritische fulfillment-partner in de snelgroeiende verpakkings- en verzendingswaardeketen, gericht op de eerste en laatste mijl van de verzending en als een toonaangevende, lokale leverancier van op maat gemaakte print- en marketingoplossingen in een zeer gefragmenteerde markt.

Beide partijen zien de toekomst samen al goed zitten

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Oaktree in onze MBE business" zegt Paolo Fiorelli, MBE Chairman en Chief Executive Officer. "We hebben ambitieuze plannen om de concurrentiepositie, internationale aanwezigheid en financiële kracht van MBE in de komende jaren verder uit te breiden.  Om deze doelen te bereiken, zochten we een gewaardeerde investeringspartner met diepgaande ervaring en getalenteerde middelen. Met Oaktree hebben we beide gevonden.".

"We zijn verheugd om samen te werken met Paolo en zijn team om hun ambitieuze groeistrategie te stimuleren" zegt Mario Adario, Managing Director van Oaktree. "MBE opereert in zeer veelbelovende markten en het bedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst, een aantrekkelijke marktpositie en een inspirerend managementteam. Aangezien deze industrieën voor onze ogen blijven transformeren, zien we een enorme kans om MBE te ondersteunen in de volgende fase van zijn reis".

Masterfranchisenemer gezocht voor de België

Mailboxes Etc. wordt wereldwijd erkend in zijn sector voor zijn solide aanwezigheid van gevestigde merken over de hele wereld, die een breed portfolio van marktrelevante producten en diensten aanbieden met een overtuigende klantwaardepropositie. MBE's bedrijfsmodel - voornamelijk gebaseerd op een zeer schaalbaar, asset-light franchise platform met terugkerende inkomsten en een best-in-class ondersteuningssysteem - is goed gepositioneerd in dynamische en groeiende industrieën om aanzienlijk te bouwen op zijn solide financiële prestaties en wereldwijd netwerkbereik. Een gevestigd M&A-platform en een langdurig, resultaatgericht managementteam zullen hun stabiele, coherente merken met eenduidige waarden blijven uitbouwen.

Om ook in België dit concept succesvol te maken is Mail Boxes Etc. op zoek naar een masterfranchisenemer. Het is hierbij de bedoeling dat de ondernemer de exclusieve rechten in ons land verwerft en met de nodige knowhow en opleidingen een netwerk van franchisenemers ontwikkelt en ondersteunt. Deze zullen aan de basis staan van het succes dat dit concept kan opleveren in België.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis