Registreren

Failliet moederbedrijf drogisterijketen DA overgenomen door Drogisterij Service

De 212 medewerkers van het failliete DA-moederbedrijf worden ontslagen, maar krijgen mogelijk een nieuwe positie bij de nieuwe eigenaar. De andere 259 drogisterijen van DA zijn in het bezit van zelfstandige franchisenemers. Zij kunnen hun winkel vaak ook behouden in het geval van een faillissement.

De voorzitter van de coöperatie van DA-winkels Ronald Rodenberg liet alvast weten dat de DA-keten al 73 jaar bestaat en voorlopig niet uit het straatbeeld zal verdwijnen.

De franchisenemers van de keten verkeren in onzekerheid sinds afgelopen week bekend werd dat hun naamgever DARG surseance van betaling had gekregen. De dag voor Kerst zijn de leveringen gestopt. Zij worden volgens Rodenberg voorlopig overgenomen door een aantal kleine leveranciers en Holland Pharma. Die drogisterijtoeleverancier heeft een meerderheidsbelang in de Nederlandse Drogisterij Service en realiseert nu dus ook mede de doorstart.

Topman Rodenberg hoopt dat de doorstart snel in daden wordt omgezet en verzekert dat de franchisenemers zich geen zorgen heoeven te maken over de toekomst van hun formule.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis