Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Erste stand-alone Drive van Carrefour

Want dat is precies het principe van een stand-alone Drive. In tegenstelling tot een aanpalende Drive is een onafhankelijke Drive in feite een autonoom depot. Een magazijn ter grootte van een kleine supermarkt, met zo'n 7.000 referenties, van drogisterijproducten en droge voeding tot verse voeding (vlees, vis, gevogelte, yoghurt, kaas, groenten en fruit) en diepvries. In Waterloo zullen het brood en de koffiekoeken zelfs ter plaatse afgebakken worden, dus steeds supervers!

Klaar in twee uur


Het aantal beschikbare referenties ligt lager dan in een aanpalende Drive, maar alle essentiële producten voor dagelijks gebruik zijn beschikbaar. Het grote voordeel is dat de klant al na anderhalf uur nadat hij zijn bestelling heeft geplaatst, zijn boodschappen kan ophalen.

Uitgekiend parcours

Hoe is het mogelijk om de bestelling zo snel klaar te zetten? In een stand-alone Drive is alles zo uitgedacht om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. De goederen zijn zo uitgestald dat de voorbereiding gemakkelijk verloopt: zwaardere producten aan het begin van het parcours, droge voeding langs de ene kant, drogisterij aan de andere.

Ecologie in het achterhoofd


De stand-alone Drive werd zo ingericht om zo energiezuinig mogelijk te zijn. De koelkamer is volledig afgescheiden in het midden van het magazijn en bevat de klassieke koeling en de diepvriesmeubels. Wanneer je de deur van het diepvriesmeubel opent, is het temperatuurverschil met de koelkamer minder groot, waardoor je minder energieverlies hebt.

Dankzij de grote ramen is er overvloedig natuurlijk licht aanwezig. Bovendien zijn er lichtkoepels, waardoor de ruimte nog lichter is. Er is dus minder kunstlicht nodig wat positief is voor de energiefactuur!

Scannen met de vinger

Voor hij aan een bestelling begint, bevestigt de medewerker een klein toestel met scherm aan zijn pols en een scanner aan zijn vinger. Voor elk besteld product wordt het ‘adres' aangeduid, d.w.z. de plaats waar het product zich in het magazijn bevindt. De medewerker gaat naar de aangeduide gang, neemt het product, scant het met het toestel aan zijn vinger, plaatst het in de caddy en gaat zo verder. De computer berekent het optimale traject en meldt onmiddellijk of er verschillende producten in dezelfde gang te vinden zijn.

Om nog sneller te gaan, worden de verse producten en de droge voeding door twee verschillende medewerkers klaargezet. In de Drive zullen 6 personen aan de slag gaan.

Wanneer de bestelling volledig is, worden de producten – zoals in de aanpalende Drives – bewaard in zakken met de naam van de klant om fouten te vermijden (diepgevroren producten in de diepvriezer, vers in de koelkamer, droge voeding apart). Hiervoor worden voortaan ook recycleerbare papieren zakken gebruikt.

Binnen de vijf minuten in de koffer

De stand-alone Drive is uitgerust met twee afhaalzuilen voor de gevel, aan de kant van de Chaussée de Bruxelles. Binnenkort komen er twee afhaalzuilen bij aan de achterzijde van het gebouw. Zoals in de aanpalende Drives meldt de klant zich aan de zuil aan, waarop zijn boodschappen gebracht worden en in de koffer geplaatst door een medewerker. Dan rest alleen nog de betaling! Het hele proces neemt niet langer dan vijf minuten in beslag.

Het onthaal van Drive.be Waterloo is uitgerust met gratis wifi. Het is dus mogelijk om ter plaatse een bestelling door te geven, vervolgens naar de kapper te gaan, te winkelen, te fitnessen of te bowlen en na anderhalf uur je bestelling af te halen. Momenteel werkt Drive.be trouwens aan een samenwerking met de handelaars in Waterloo om bijkomende aanbiedingen te geven.

Gegarandeerd lage prijzen

De nieuwe stand-alone drive is niet alleen supersnel en handig, maar hij biedt ook gegarandeerd permanent lage prijzen aan. De klant behoudt uiteraard alle voordelen van zijn Carrefour Bonus Card (Bonuspunten) en ook de leverancierbons zijn geldig (worden aan de zuil gescand bij de betaling). Tenslotte zijn er geen servicekosten bij de eerste bestelling en voor bestellingen vanaf 100 euro. Anders wordt 4.50 euro aangerekend.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis