Download Gratis uw Franchise startersgids

Ergon opent eerste franchisefiliaal in Brussel

Twee jonge broers uit Griekeland startten in 2008 met het aanbieden van een assortiment van Griekse artisanale voedingsproducten. Zo ontstond Ergon dat intussen meer dan zeventig producten online aanbiedt en verdeelt via 300 winkels in Griekenland. De twee broers gingen op zoek naar manieren voor internationale expansie en kwamen op het idee om een keten van deli-restaurants op te zetten.

In 2011 opende ze een eerste Ergon-vestiging in hun geboortestad Thessaloniki. Ondertussen werden al zeven Griekse restaurants geopend. Anderhalf jaar geleden opende een eerste vestiging in Londen en onlangs was Brussel aan de beurt. De broers zouden ook al een joint venture in de Verenigde Staten hebben opgericht.

De expansie naar andere landen verloopt grotendeels via franchise. Het moederbedrijf in Griekenland stelt het concept ter beschikking en stuurt in de beginperiode een Griekse chef om alles in goede banen te leiden.

Restaurantketen Ergon bestaat uit een combinatie van een voedingswinkel, traiteur en restaurant. Er worden enkel Griekse ambachtelijke gerechten en voedingsproducten aangeboden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis