Smart 4 Invest - Juni-Augustus

Engel & Völkers beschermt toekomstige franchisenemers met zijn pre-contractuele informatie document

Het PID
Dit document bevat alle essentiële informatie voor jouw project, zoals het adres van de maatschappelijke zetel, de hoeveelheid geld die in de franchise moet worden geïnvesteerd, de jaarrekeningen, de duur van het contract en nog vele andere. Om het te ontvangen, moet je gewoon contact opnemen met de franchisegever en het hem vragen. Gezien het belang van dit document, dien je te weten dat de wet voorschrijft dat de franchisegever je dit uiterlijk 20 dagen vóór de ondertekening van het contract verstrekt.

De wet Ruelle
Wat er ook gebeurt, de franchisenemer wordt beschermd door deze wet, aangezien deze, die de wet Ruelle in België en de wet Doubin in Frankrijk wordt genoemd, een breder toepassingsgebied heeft dan franchises. De wet betreft namelijk elk type nieuw lid van een netwerk dat hem de mogelijkheid biedt onder zijn vlag te handelen en dat in ruil daarvoor een bepaald aantal exclusiviteiten vraagt, geheel of gedeeltelijk, van de uitoefening van zijn beroep. Dus, of je nu een franchisenemer, dealer, medewerker of aangeslotene bent, je hebt altijd recht op een precontractueel informatiedocument. In België is het dus onmogelijk om de wet te omzeilen, zelfs als de franchisegever een buitenlander is of als hij zegt een partnerschap, concessie, vergunning of enige andere vorm van contract te sluiten.

Kortom
Als je geïnteresseerd bent in het franchisestelsel of enige andere vorm van partnerschap zoals deze, bent je gedekt door de wet in België. Dus moet je je enkel nog informeren over potentiële franchisegevers en vragen naar het PID. Profiteer van al deze informatie en stort je zonder angst en goed geïnformeerd in deze onderneming.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis