Kingribs - Februari/April

Eléphant Bleu: omzetcijfer 2011 gestegen met 6%

Een andere stap in de uitbreiding van de keten zijn de 22 automatische portieken die in 2011 geopend werden, wat het totaal in Frankrijk op 70 brengt. En in 2012 zouden er 30 nieuwe portieken geïnstalleerd moeten worden: op termijn wil de keten 50% van zijn franchisenemers ermee uitrusten.

Een van de innovaties van de keten was het compacte centrum dat verleden jaar gelanceerd werd, en nu verder uitgebreid wordt. Enerzijds kon de groep zich hiermee vestigen in zones met een klandizie van 2 tot 3.000 inwoners, en kon het zijn netwerk in de landelijke zones uitbreiden. Anderzijds staat dit formaat ook open voor internationale uitbreiding: dit jaar werden 3 compacte centra geopend in Marokko, en 3 andere op Mauritius. Eléphant Bleu is op zoek naar nieuwe partners voor verdere uitbreiding in het buitenland. Binnenkort is er een opening voorzien voor Nieuw-Caledonië.

Het Eléphant Bleu concept, dat in 1964 opgericht werd, breidt zich al 24 jaar lang in franchisevorm uit in Frankrijk. De keten telt momenteel 478 centra, waarvan 399 in franchise en 79 in eigen beheer. Vandaag is Eléphant Bleu aanwezig in Spanje, Portugal, Italië, België (sinds 1991), Duitsland, Nederland, Polen en Marokko.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis