Kingribs - Februari/April

Eerste Waalse Klussenier van start in Waver

De Klussenier is een franchiseformule voor vakmannen die van alle markten thuis zijn. Het concept kende zijn oorsprong in Nederland en werd in 2006 geïntroduceerd in België. Intussen zijn reeds 43 Klusseniers actief in Vlaanderen en sinds 1 juli 2013 dus ook in Wallonië. Ernst Guldenmond is directeur van franchisegever Het Klushuis BVBA: “De Klussenier is al enkele jaren erg succesvol in Vlaanderen. Terwijl we zeer regelmatig nieuwe Vlaamse Klusseniers verwelkomen, zijn we erg blij dat het concept nu ook aanslaat in Wallonië.

Marc Volckaert start als eerste Waalse Klussenier in Waver maar zal zeker niet de laatste zijn. De Nederlandse benaming ‘De Klussenier' blijft overigens behouden voor het Franstalige landsgedeelte. De Klussenier is immers een sterk kwaliteitslabel geworden dat we nu ook in Wallonië willen toepassen.”

Eigen onderneming

Marc Volckaert is dus de nieuwe Klussenier in Waver. Hij zag een advertentie op het internet en besloot om zijn kans te wagen. Na een grondig gesprek over zijn mogelijkheden en specialiteiten werd de beslissing om te starten snel genomen. Op 1 juli was het dan zover en startte hij zijn eigen onderneming onder de naam De Klussenier Marc Volckaert.

De smaak te pakken

Marc Volckaert: “Na mijn middelbare opleiding kon ik meteen aan de slag als monteur in passieve brandveiligheid. Nadien ging ik aan de slag bij verschillende bedrijven als schrijnwerker en polyvalent vakman in renovatie en onderhoud. Vervolgens startte ik op zelfstandige basis in de markt voor vocht- en zwambestrijding. Na mijn uren was ik voortdurend bezig met het bouwen en renoveren van woningen bij familie en vrienden. En nu wil ik me volledig gaan toeleggen op de groeiende markt voor renovatie van particuliere woningen en appartementen.

Eigenlijk het werk dat ik eerder in loondienst heb gedaan.”

Helpende handen

Marc werkt voornamelijk alleen maar voor grotere werken kan hij rekenen op steun van collega's uit de buurt zoals De Klussenier Johan Desmedt uit Hoeilaart, De Klussenier Kristof Verreydt uit Tervuren, De Klussenier David Ophalvens uit Erps-Kwerps of De Klussenier Jan Coosemans uit Kampenhout. En binnenkort zullen er nog meer collega's in deze regio bij komen. Marc: ‘Niet dat we samen één bedrijf hebben want we zijn en blijven allemaal zelfstandig ondernemer.

Maar voor bepaalde werken is het handig dat je een collega kunt inschakelen om klussen voor de klant sneller te kunnen afwikkelen. Of om helpende handjes te geven want alleen een plafond van Gyproc platen monteren valt niet mee.'

Behoefte aan veelzijdige vakmannen

Het werkgebied heeft hij alvast afgebakend. Hij richt zich op particulieren maar ook bedrijven kunnen bij hem terecht. In de praktijk blijkt het moeilijk te zijn om gekwalificeerd personeel voor de kleinere klussen te krijgen omdat bouw en aannemersbedrijven zich vooral op het grote werk als innovatie en nieuwbouw richten.

De Klussenier opereert in een andere markt en daar liggen kansen voor deze kersverse ondernemer. Marc Volckaert: ‘Er is in deze regio behoefte aan een veelzijdige vakman die van alle markten thuis is. In deze streek gaat de klant vooral voor kwaliteit.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis