Download Gratis uw Franchise startersgids

Eerste koopzondag komt laat op gang, maar is groot succes

De eerste opvallende tendensen zijn dat er veel meer volk is dan vorige jaren, maar dat ze maar heel laat aan het kopen zijn gegaan. Mensen lijken eerst de kat uit de boom te kijken, vergelijken en leggen lijstjes aan – en dat geldt voor zowat alle sectoren.
In de tuinsector werden de winkels zondag overrompeld – niettegenstaande de concurrentie van de kerstmarkten. De Belg lijkt dit weekend de kerstboom en kerstdecoratie in te slaan – sommige winkels vrezen na vandaag door hun voorraad kerstbomen heen te zitten.
In de modesector blijft de stijging beperkt tot een paar procentjes, in vergelijking met vorig jaar. De shopping centra doen het iets beter dan de winkelstraten, en vooral de wintercollecties voor dames lijken in trek te zijn. De feestkledij doet het voorlopig niet goed.
In de elektronica en entertainment, is de verkoop opvallend laat gestart. Bij de elektro breekt de tablet nu definitief door, met een tiental merken die het goed doen bij de consument. Andere opvallende trend: de koptelefoons, die een echt hebbeding zijn geworden en tussen de 30 en de 400 euro kosten. DVD's en gaming doen het slecht.
In de boekensector verwelkomen de winkels die vandaag open waren tot vijf procent meer volk, om echter maar één procent meer omzet te draaien. De jeugd-, kook- en wijnboeken doen het opvallend goed daar.
Volgende week hebben we het laatste volle weekend voor de kerstdagen, en wordt vooral op zondag een grote drukte verwacht in de winkels.
Bron : Comeos

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis