Kingribs - Februari/April

Een Starbucks in het metrostation van het Noordstation

Ter herinnering: het is Autogrill dat sinds 2008 de Starbucks licentie in België bezit voor stations, luchthavens en autosnelwegen. Er zijn nu 3 Starbucks op de luchthaven van Zaventem, in samenwerking met de beheerder van de luchthaven, en 3 andere in het Centraal Station van Brussel en Antwerpen, en in het Sint-Pietersstation in Gent, in samenwerking met de NMBS.

Voor de nieuwe Starbucks in het metrostation van het Noordstation heeft Autogrill een eerste samenwerkingsakkoord ondertekend met de MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer van Brussel).

De MIVB voert een agressiever beleid om nieuwe ketens te lokken naar de commerciële ruimten in haar metrostations (zie onze vorige berichten over de recente samenwerking met Lagardère Services en hubiz), en zo aan zijn gebruikers een breder en aantrekkelijker commercieel aanbod te kunnen bieden.

De negende Belgische Starbucks van zijn kant zal zijn deuren openen in oktober, in het Centraal Station van Brugge.

Wereldwijd telt de keten bijna 19.800 cafés verspreid over 59 landen, waarvan ongeveer 13.000 alleen al in de Verenigde Staten. België met zijn 8 cafés weegt uiteraard niet zwaar door op het omzetcijfer van deze gigant.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis