Registreren

Een nieuwe start voor McGregor in 2019

Het eerder failliet verklaarde populaire modemerk McGregor maakt een comeback in 2019: eerst met een webshop, later ook met fysieke winkels zowel in eigen beheer als in franchise.

 “In maart 2019 wordt de nieuwe webshop gelanceerd, vanaf het najaar volgen eigen winkels, franchisewinkels en een beoogd netwerk van samenwerkende retailpartners, zegt het persbericht. "McGregor keert in 2019 terug naar de markt, na een grootscheepse rebranding en met een geheel nieuw collectiebeeld”. De collectie najaar 2019 zal vanaf 18 januari in Amsterdam te zien zijn op de Tesselschadestraat 20, het nieuwe hoofdkantoor van McGregor ‘2.0’.” Vanaf wanneer we het merk terug in de Belgische retailmarkt mogen verwachten is nog niet duidelijk.

Rechten van het merk overgenomen

De merkrechten werden overgenomen door Fred Gehring en Ludo Onnink, twee voormalige topmanagers bij Tommy Hilfiger en ook eigenaars van duurzaam jeansmerk Denham The Jeanmaker, meldt Textilia. Ze hebben de financiële steun van DM Equity Partners, het investeringsfonds van keukenondernemer Ben Mandemakers en voormalig bankier Rob ten Heggeler.

De overnemers zien potentieel in het iconische merk, dat al dateert uit 1921 en kan beschouwd worden als de uitvinder van ‘American Sportswear’. De merkbekendheid is nog steeds groot. In maart 2019 gaat de webshop van start via de url www.mcgregornewyork.com, met een aanbod basics. Voorts werkt het bedrijf aan een omnichannelmodel dat offline en online samenbrengt, met een eigen retailomgeving en retailpartners.

McGregor ging samen met Gaastra ten onder in 2016, poogde vervolgens een doorstart, kwam in handen van Doniger Fashion Group en ging in de zomer van 2017 opnieuw failliet.


Reageren


Reacties

  • Verdonck evy

    Beste Is het mogelijk om mij informatie te geven over een Franchise winkel te starten ? Alvast bedankt mvg evy

250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis