Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Een dag in het leven van een franchisenemer

Praat met minimaal 10 andere ondernemers
Er is maar een iemand die je echt goed kan vertellen hoe het is om franchisenemer te zijn bij - pak ’m beet - McDonald’s. En dat is een ondernemer met een of meerdere McDonald’s vestigingen.

Praat dus met zoveel mogelijk franchiseondernemers van het bedrijf waar je je bij aan wilt sluiten. Dat hoeven niet meteen diepte-interviews te zijn, maar kan ook gewoon een praatje in de winkel zijn. Of misschien ken je via-via nog wel iemand (vraag het op LinkedIn!) die bij die keten onderneemt. Neem in ieder geval geen genoegen met de franchisenemers die de franchisegever je voorstelt (zij zullen een eenzijdig beeld geven).

Je zult vanzelf merken dat er een paar ondernemers zijn waarmee het klikt. Aan hen kun je ook vragen of je een dagje mee mag draaien.

Draai een dag mee bij 2 vestigingen
Praten is namelijk niet genoeg. Om twee redenen:

1. Niet iedereen kan zijn ervaringen even goed in woorden uitdrukken.
2. Ervaringen zijn subjectief. Wat voor de een een relatief stressvrije dag is, is voor de ander een complete chaos.

Vraag daarom vriendelijk aan ondernemers met wie het klikt of je een dagje of een paar uur mag meedraaien. Let er hierbij wel op dat het een relatief rustige dag is waarbij je niet te veel in de weg loopt.

Waar je op moet letten tijdens het meedraaien
Observeer alles. Hoe praten klanten en medewerkers met elkaar? Kopen ze extra diensten of producten? Hoe werkt dat?

Natuurlijk geeft dit je ook de gelegenheid om wat uitgebreider met de franchisenemer te praten. Vraag bijvoorbeeld hoe hij/zij deze locatie heeft gevonden en wat hij/zij anders zou doen bij een frisse start.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis