Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Een Belgische nieuwkomer in de wereld van de franchise: Belartisan

Een eerste Belartisan winkel ging in oktober 2008 open in Antwerpen (in de Riemstraat) en na het succes dat die kende werd in mei 2009 een tweede winkel geopend in Brussel, (Place Dumont in Sint-Pieters-Woluwe). De vennoten van Belartisan, eigenaars van het merk en de eerste twee winkels, besluiten dan een nieuwe winkel te openen op basis van een soft franchising formule, waarbij de franchisenemers meer vrijheid hebben terwijl ze toch genieten van de voordelen van een sterke franchisegever zoals het systeem om te bestellen, het samen aankopen, de bekendheid van het merk en de ondersteuning bij marketing en communicatie.

Sinds deze beslissing om via franchise uit te breiden werd er een eerste winkel in franchise geopend in 2010 in Gent en een tweede in Brugge in 2011. Elke winkel biedt uiteraard een gelijkaardig assortiment aan maar dat wordt plaatselijk aangevuld met een selectie voedingsproducten uit de eigen regio. Zo werkt elke winkel ook met een plaatselijke chocolatier.

Het concept heeft een stedelijk karakter in steden van meer dan 50.000 inwoners met, indien mogelijk, een toeristische trekpleister. Belartisan richt zich prioritair tot Belgische steden zoals Brussel centrum of Ukkel, Luik, Namen, Waterloo, Bergen, Hasselt, Kortrijk, Lier, Leuven of steden aan de Nederlandse grens zoals Breda en Maastricht.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis