Registreren

Eataly Franchise naar Brussel?

De regio Brussel staat op het punt om een goede deal te sluiten. Het gebouw op de Anspachlaan, waar de hoofdzetel van Actiris (n°63) en de drukst bezochte AD Delhaize-winkel (n°65) gevestigd zijn, dat Brussel voor een symbolische euro in handen kreeg, zou verkocht zijn voor meer dan 20 miljoen euro. En dat volgens Le Soir in het voordeel van de Italiaanse keten Eataly. Het gebouw van 17.500m2 zou ook plaats bieden aan appartementen en een co-workingruimte.

Dick Vervoordt, zoon van antiquair Axel Vervoordt, en zijn vrouw staan in voor het beheer van de Eataly-franchisewinkel. Al werd dat nog niet bevestigd door de Brusselse burgemeester Philippe Close, aan Le Soir. Dick Vervoort, die ook gecontacteerd werd, reageerde verbaasd en zou niet op de hoogte geweest zijn van de plannen. Het is dus voorlopig nog afwachten of de deal effectief doorgaat. “We hebben nog geen officiële bevestiging gekregen van de stad. We weten enkel dat er verschillende vergaderingen waren de afgelopen weken”, verklaart Vervoordt in Le Soir.

Wat wel zeker is, is dat 16 overname-aanbiedingen op tafel lagen, waarvan er 5 serieus bestudeerd zijn, waaronder dat van Eataly. Om het gebouw over te nemen, moest er wel voldaan worden aan enkele voorwaarden: zo mag maximum 30% van de oppervlakte aan handel besteed worden en minimum 30% aan woningen. Volgens Le Soir zouden tijdens de laatste onderhandelingen nog twee kandidaten overgebleven zijn: Eataly met de familie Vervoordt, en Cohabs, specialist in ecoliving. Toch zou het volgens de Franstalige krant uiteindelijk Eataly zijn die aan het langste eind getrokken heeft.

Delhaize: "We zijn van plan te blijven"

Concreet zou Eataly zich vestigen op de gelijkvloers en de eerste verdieping van het gebouw in de Anspachlaan. De andere verdiepingen zouden dienen voor co-workingruimtes en appartementen. Maar dat betekent meteen ook het einde van AD Delhaize in de Anspachlaan, de meest bezochte Delhaize-winkel in heel België. Gondola contacteerde Delhaize en kreeg een laconiek, maar heel duidelijk antwoord: "Alles wat we vandaag kunnen zeggen, is dat Delhaize van plan is die locatie te behouden", aldus woordvoerder Roel Dekelver. Dick Vervoordt van zijn kant benadrukte echter wel zijn ambitie in Le Soir om het gebouw aan te passen: “We willen de winkel veranderen en het meer open maken naar de straatkant. Ik denk dat het concept van Eataly, het enige is dat echt voor een nieuwe sfeer in deze straat kan zorgen”.

Eataly is een Italiaanse supermarktketen die werd opgericht in 2004. Ondertussen is de keten terug te vinden in talloze grote steden: Osaka, Tokyo, New York, Chicago, Boston, Los Angeles, Istanboel, Dubai, Stockholm, Seoul, Sao Polo, Moskou, München, enzo. Zijn succes is vooral te danken aan de Italiaanse kwaliteitsproducten en zijn fameuze Italiaanse gastronomie, maar ook aan zijn winkelervaring.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis