Download Gratis uw Franchise startersgids

Duurste Belgische winkelstraten zijn relatief goedkoop

Een vierkante meter huren in de Upper 5th Avenue in New York, de duurste winkelstraat ter wereld, kost omgerekend 33.812 euro per jaar. Dat is 20 maal meer dan in de duurste winkelstraten van België. De huurprijzen blijven er ook stijgen, in die mate dat deze straat nu bijna 50% duurder is dan de nummer 2, Causeway Bay in Hongkong.

De Avenue des Champs Elysées in Parijs staat op nummer 3 en is daarmee de duurste winkellocatie in Europa. Een vierkante meter huren kost er zo'n 13.250€ per jaar. De Franse hoofdstad verslaat daarmee nipt de Londense Bond Street.

De top winkelstraten in België zijn de Nieuwstraat en de Louizalaan in Brussel en de Meir in Antwerpen. In de ranking van de 65 duurste straten, opgemaakt op basis van een onderzoeksrapport door Cushman & Wakefield, staat ons land op de 27ste plaats met een huurprijs van 1.750 euro. De prijzen in de Belgische topstraten zijn nog altijd relatief goedkoop in termen van huur t.o.v. andere, vergelijkbare steden in Europa. Zo hebben Milaan, Zurich, Wenen, München, Barcelona, Dublin, Amsterdam, Oslo, Kopenhagen, Praag en Athene allemaal hogere tophuurprijzen dan in Brussel en Antwerpen. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis