Gecon

Driespoort Shopping Deinze mag openblijven

Midden december 2015 werd een rechtsprocedure ingezet tegen de projectontwikkelaar van Driespoort Shopping Deinze. Via een procedure op eenzijdig verzoekschrift van een buurvrouw was er een bevel gekomen om de commerciële exploitatie in de Driespoort te staken. In deze procedure werd de uitbater van de Driespoort, de Kortrijkse Toren nv, niet gehoord. Een derdenverzet werd toen door de bouwheer aangetekend. De Gentse kortgedingrechter heeft nu beslist dat het stakingsbevel onwettig was en dat de winkels in Driespoort Shopping Deinze verder gewoon kunnen open blijven.

De rechter stelde immers vast dat de werken op 4 juli 2013 vergund werden en dat de bouwwerken midden 2015 voltooid waren. De uitbating door Albert Heijn startte in april 2015 en de andere zaken volgden in de periode augustus-november 2015. Hoewel de door de buurvrouw ingeroepen hinder bijgevolg in april 2015 zou kunnen begonnen zijn, heeft zij gedurende al die tijd geen enkele stopzettingsmaatregel gevorderd.

Daardoor kan volgens de Gentse Kortgedingrechter niet aanvaard worden dat de hinder in december 2015 en de kerstperiode plotseling een ernstige omvang kende waardoor een ultradringende rechterlijke tussenkomst vereist was. Daarenboven stelde de Gentse kortgedingrechter vast dat er geen enkel concreet bewijs van enige hinder voorlag.PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis