Registreren

Drie speelgoedketens Blokker samen onder naam Intertoys

Door verder te gaan onder één merk worden kennis, ervaring en investeringen gebundeld. Zo ontstaat één sterke speelgoedketen en kan de klant nog beter worden geholpen, zowel in de winkels als online, aldus het Nederlandse detailhandelconcern.

Omgebouwd

De winkels van Bart Smit worden gefaseerd omgebouwd in het eerste kwartaal van 2017. Tot eind maart 2017 blijven Bart Smit, Intertoys en Toys XL als aparte winkelketens de klant bedienen. Eind 2017 zijn ook alle winkels van Toys XL omgebouwd en schakelt de speelgoedketen over op één webshop: intertoys.nl.

Hoofdkantoor

De beslissing om Bart Smit, Intertoys en Toys XL samen te voegen onder de merknaam Intertoys volgt op een eerder besluit om de hoofdkantoororganisaties van Bart Smit en Intertoys te integreren en te huisvesten in een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam. Deze verhuizing heeft de afgelopen weken plaatsgevonden.

In april is Blokker Holding volledig eigenaar geworden van Toys XL door het resterende deel van de aandelen van de speelgoedketen over te nemen. Toys XL heeft 14 megastores, verspreid over Nederland. Alle Toys XL-filialen hebben een oppervlakte van minimaal 2000 m².

Sterk netwerk Intertoys

De speelgoedorganisatie van Blokker Holding heeft naar eigen zeggen uitgebreid onderzoek laten doen naar de merkwaarden en de consumentenwaardering van de speelgoedketens. De ketens Bart Smit en Intertoys zijn populair en beide merknamen zijn zeer bekend. Toys XL staat vooral bekend om zijn brede assortiment en grote winkels. Omdat Intertoys in Nederland meer winkels heeft en een sterk netwerk van franchisers kent, is voor de naam Intertoys gekozen.

Blokker Holding meldde dinsdag ook dat diverse functies op het hoofdkantoor komen te vervallen, maar er worden ook nieuwe functies gecreëerd. Naar verwachting worden enkele tientallen medewerkers boventallig als gevolg van gewijzigde functieprofielen. De reorganisatie zal gefaseerd plaatsvinden en waar mogelijk worden boventalligen herplaatst binnen de nieuwe organisatie. Bron: Financieel Dagblad


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis