Heytens - 2022

Doe het zelf sector in België blijft groeien

Tuin met bijna 15% gegroeid
Scheys: "Vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2017, heeft de categorie tuin zijn omzet met bijna 15% zien stijgen. Hogedrukreinigers, tuinchemie, elektrische tuingereedschappen en tuinmeubilair zijn de sleutelsegementen in deze omzetgroei. Als we naar de resultaten van het eerste kwartaal kijken, dan lijkt het alsof klanten sommige aankopen gewoon uitgesteld hebben tot later in het jaar. Daarbij zien we dat de transformatie van de tuinchemie, met meer en meer natuurlijke producten, nieuwe opportuniteiten schept voor fabrikanten en retailers om de markt te hervormen.3

Positieve vooruitzichten
"Hoewel het nog onduidelijk is of de voorbije hittegolf de doe-het-zelf vooruit zal helpen of juist zal tegenwerken, geloven we dat de vooruitzichten voor de tweede jaarhelft positief blijven voor de Belgische doe-het-zelf. De globale economische indicatoren wijzen op een mooie groei."

Heeft u ook interesse om te ondernemen in de Doe-het-zelf sector, neem dan even een kijkje naar de franchise formules van BRICO en BRICO CITY.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis