Maki Maki - Juli-September 2022

Dille en Kamille trekt naar Wallonië

Dille & Kamille kiest voor een geleidelijke expansie. Vorig jaar opende de keten drie nieuwe winkels in Leuven, Groningen en Maastricht. Voor 2016 staan er twee nieuwe openingen gepland in Brussel en, opvallend, in Luik. Deze 28ste winkel in Luik wordt namelijk een primeur in Wallonië.

In een interview met Trends vertelt Algemeen Directeur Hans Geels dat het bedrijf vooral aan een goed concept wil werken. Snel groeien zou niet de prioriteit zijn. De keten mikt op twee à drie nieuwe winkels per jaar.

Dille & Kamille wil ook meer lonken naar de horeca. De winkel in Antwerpen beschikte in de jaren negentig al eens over een eetgelegenheid, die verdween door plaatsgebrek. "Die was zijn tijd ver vooruit", vindt Geels. "Nu loopt een proefproject in Maastricht. We willen uitzoeken welke horecaproducten bij ons passen. We denken aan eenvoudige bio- en streekproducten”, vertelt Geels in Trends. Ook de Luikse winkel zou dit Horeca concept integreren.

De keten kijkt ook verder dan Wallonië naar plaatsen zoals Rijsel, Straatsburg, Luxemburg en Duitsland.

Naast de fysieke verkooppunten heeft Dille & Kamille ook een succesvolle webshop. Dille & Kamille was vorig jaar goed voor een omzet van ruim 20 miljoen euro. Exacte winst- en omzetcijfers geeft het bedrijf van de familie Kamerling niet. "We gaan jaarlijks voor een organische omzetgroei van 5 procent", zegt algemeen directeur Hans Geels. (Bron: Trends)


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis