Joyn - 18/01/21-18/04/21

Detailhandel in Namen zit in het slop

Te veel snackbars
Volgens de handelaarsvereniging zijn er de voorbije tien jaar tot honderd winkels verdwenen in de binnenstad van Namen. Daarnaast wordt er onder andere gewezen naar de daling in kwaliteit en diversiteit van de bedrijven die hun deuren openen in Namen. Zo klagen heel wat handelaars dat er teveel snackbars de deuren openen in mooie panden in de winkelstraten.

Momenteel zijn er in Namen 1.065 winkelpanden te vinden, waarvan er 834 zijn ingevuld. In 2005 waren dat er nog 934. Daarnaast sloten er in 2016 maar liefst 113 handelszaken hun deuren. Het is een droevig record voor de stad en een fikse stijging ten opzichte van 2005, toen dat er maar 85 waren. Er werden ook een recordaantal nieuwe zaken geopend, maar met 79 openingen in 2016 en 67 in 2005 is het verschil daar veel kleiner.

Het aantal horecazaken, voedingszaken, schoonheidszaken en IT-zaken zijn in aantal winkels in opmars in Namen, maar bij elke andere sector is er sprake van een terugval.

Volgens de handelaarsvereniging is het dan ook tijd dat er een nieuw beleid op poten wordt gezet, dat het commerciële centrum nieuw leven in moet blazen. De handelaars willen in nauw contact blijven staan met de politiek, om ze zo aan te sporen de juiste maatregelen te nemen.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis