VDBK - Februari/April

Délifrance in Nederlandse supermarkten

Oude ambitie volbrengen

Het Franse bedrijf, dat vooral brood, patisserie en traiteur verkoopt, heeft grote plannen binnen de wereld van de supermarkten. Délifrance werkt uitsluitende met franchisers in Nederland en is op die manier al aanwezig in tientallen shops bij Esso-tankstations en in een aantal winkels van cafetariaketen Kwalitaria.

In Breskens en in Rockanje is er ook al enkele jaren een Délifrance in de plaatselijke PLUS. Bij de opening van die twee filialen was er al sprake van een grote uitrol bij supermarkten in Nederland, maar daar werd toen niets mee gedaan. Nu wil Délifrance die ambitie toch volbrengen.

"In gesprek met één van de twee grootste ketens"

Daarbij denkt Délifrance niet aan een foodservicemodule midden in een supermarkt. Eric van Beers, sales manager foodservice en bakkerij Délifrance, gelooft niet dat klanten daarvoor speciaal een winkel zullen binnengaan. "Wij zien daarom kansen voor een traiteurachtig concept direct aan de voorkant van de supermarkt, waar mensen elk moment van de dag kunnen eten en producten voor to-go en thuisgebruik kunnen kopen."

"Ook de avondmaaltijd is erg interessant. We zijn inmiddels in gesprek met één van de twee grootste supermarktketens. Meer kan ik er nog niet over zeggen", zegt Van Beers aan Levensmiddelenkrant. In november komt er al een vestiging op het foodcourt van de Dirk van den Broek-supermarkt in Hoofddorp ( Nederland). "In deze vestiging gaan we waardevolle kengetallen verkrijgen voor dergelijke locaties", zegt Van Beers.

Bron: Retail detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis