Kvik - April

Delhaize opgenomen in Dow Jones Sustainability Index

"Dit is een uitstekende verwezenlijking, die onze voortdurende inzet om koploper inzake duurzaamheid te worden in al onze markten, weerspiegelt", verklaarde Delhaize-CEO Frans Muller. "Wij zijn bijzonder trots op onze sterke prestaties in alle categorieën, en meer bepaald in het kader van onze strategische focus op de duurzame bevoorrading van onze huismerken en op ons afvalbeheer."

Muller ziet de opname in de index ook als een positief signaal voor Supergood 2020, de doelstellingen waarmee Delhaize zijn duurzame bedrijfspraktijken wil versterken tegen 2020. Delhaize haalde op de index nu al een score van 73 punten en doet daarmee een stuk beter dan het sectorgemiddelde van 43 punten.

Delhaize stond in 2012 ook al eens in de lijst, maar verloor later zijn plaats weer. Delhaize haalt als redenen voor het tijdelijke verdwijnen uit de lijst aan dat de minimum score elk jaar stijgt en dat de vragenlijst elk jaar wat wordt aangepast, maar "belangrijk te onthouden is dat wij investeren op lange termijn: bepaalde projecten hebben wat meer tijd nodig gehad om te implementeren en beginnen nu pas hun vruchten af te werpen en hebben nu ook een invloed op de score. Vorig jaar was dat nog niet het geval", zegt woordvoerder Nicolas Van Hoecke.

Ook Ahold heeft opnieuw zijn plaats in de DJSI, ondertussen al voor het zevende jaar op rij. Ahold haalde een score van 76 punten en doet daarmee maar een puntje minder dan de leider in de sector, het Duitse Metro. "Deze erkenning maakt mij trots op Ahold en op al onze 227.000 medewerkers. Responsible retailing is een basisingrediënt van onze Reshaping Retail-strategie en dit bewijst dat we op de goede weg zijn. Onze plaats in deze invloedrijke ranglijst stimuleert ons alleen nog maar meer in onze ambitie om een verantwoorde retailer te zijn", aldus CEO Dick Boer. Bron: RetailDetail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis