Heytens

Delhaize opende in 2012 24 zelfstandige winkels

"Veel mensen willen een buurtwinkel openen onder de naam Delhaize en de vraag van de klanten om in de buurt te kunnen winkelen is groot", aldus persverantwoordelijke Roel Dekelver.

De 24 nieuwe winkels hebben volgens de woordvoerder zeker gezorgd voor een verhoogde tewerkstelling. "Het gaat wel niet alleen over volledig nieuwe winkels, soms werden oude winkels overgenomen, waardoor het personeel van de oude winkel in de nieuwe winkel aan het werk kon."

Volgens Dekelver zijn buurtwinkels niet veel duurder dan de grote supermarkten. "Delhaize geeft adviesprijzen. De uitbaters zijn wel niet verplicht om zich aan die prijzen te houden."

Delhaize heeft naast de 24 zelfstandige winkels ook een supermarkt geopend in 2012. In 2013 zullen al zeker vijftien City-winkels omgevormd worden tot zelfstandige Proxy-winkels.

In Belgi├ź telt het Delhaize-netwerk naast de ge├»ntegreerde Delhaize-winkels 505 zelfstandige winkels onder de uithangborden AD-Delhaize (222 winkels), Proxy Delhaize (197 winkels) en Shop `n Go (86 winkels).


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis