Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs

Delhaize Groep kondigt vertrek aan van Pierre-Olivier Beckers als Voorzitter Executief Comité en Afgevaardigd bestuurder

In het kader van het opvolgingsplan van Delhaize, zal Dhr. Beckers zijn huidige functie blijven uitvoeren tot een nieuwe CEO is aangeworven en een vlotte overgang heeft plaatsgevonden. Nadat hij zich teruggetrokken heeft als CEO, zal hij in de Raad van Bestuur blijven als niet-uitvoerende bestuurder.

Dhr Beckers trad in dienst bij Delhaize Groep in 1983, was bestuurder van de onderneming sinds 1995 en werd benoemd tot Voorzitter en CEO in januari 1999. In bijna 15 jaar als CEO heeft hij Delhaize Groep geleid en getransformeerd doorheen een periode van voortdurende verandering in de globale sector van de voedseldistributie.

Onder het leiderschap van Dhr. Beckers is Delhaize veranderd van een Belgische onderneming met een internationale aanwezigheid tot een geïntegreerde groep met dezelfde visies en waarden. Het aantal winkels groeide van 1 904 tot 3 411 over tien landen, drie continenten, de opbrengsten groeiden van €12,9 tot €22,6 miljard. 30,7% van de winkels zijn nu gelokaliseerd in groeiende markten, en genereren 14% van de opbrengsten van de Groep, tegenover minder dan 5% toen Dhr. Beckers zijn functie opnam.

De Raad van Bestuur is gestart met de zoektocht naar een opvolger en zal zowel interne als externe kandidaten beoordelen. Het is actief betrokken bij het proces om een vlotte en ordelijke overgang van CEO te verzekeren tegen het einde van 2013.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis