Registreren

Delhaize gaat voor groene en stille stadsdistributie

Deze maand nog wordt bij vijftien opleggers van Delhaize een koelsysteem geïnstalleerd dat speciaal voor stedelijke distributie ontworpen is. Op die manier wil de groep zijn ecologische voetafdruk tijdens het vervoeren van producten van de distributiecentra naar de winkels verkleinen door de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. De cryotechnologie van de koelunits maakt gebruik van vloeibare CO2 dat herwonnen wordt uit een afvalproduct van industriële processen dat anders in onze atmosfeer terecht zou komen.

Bij dit systeem is de betere temperatuurbeheersing ook een groot voordeel. Na elke levering verlaagt de temperatuur namelijk vier keer sneller dan bij traditionele koelunits op diesel. Dit is van belang wanneer de koeling meerdere malen onderbroken wordt als er op verschillende plaatsen geleverd wordt.

Als tweede doelstelling wil Delhaize met de nieuwe units buiten de spitsuren met stille leveringen kunnen werken. Daarom zijn de koelsystemen piek-gecertificeerd voor geluidsniveaus onder de 60 db.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis