ENJO - Q4 Banner

Delhaize gaat tegen 2020 alle onverkochte eetwaren gratis wegschenken

Delhaize werkt in Wallonië al twee jaar samen met sociale organisaties om onverkochte voedselvoorraden bij behoeftigen in de regio te verdelen. Momenteel nemen negen supermarkten in Wallonië en de distributiecentra van Ninove en Londerzeel deel aan de actie. Per supermarkt worden dagelijks ongeveer honderdvijftig maaltijden aan armen bezorgd.

Nu verklaarde topman Denis Knoops dat de keten nog een stapje verder wil gaan. Delhaize wil het project over het hele Waalse grondgebied uitbreiden. Vanaf midden volgend jaar zullen de drieënveertig supermarkten in het gebied aan de actie deelnemen.

Vorig jaar kon de keten op die manier 1.350 ton voeding kunnen verdelen. Het initiatief wordt positief onthaald door Waals minister-president Paul Magnette, die benadrukte dat het verheugend is om vast te stellen dat diverse grote ketens zoals Delhaize op dergelijke initiatieven inspelen.

Wenst u vrijblijvend meer informatie rond het openen van een Delhaize? Klik dan op volgende link: http:// /company.php?lng=nl&annuaire_id=455


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis