Belisol - April/Mei/Juni

Deense interieurketen JYSK noteert recordjaar

De Deense meubel- en interieurketen JYSK realiseerde in 2014-2015 een omzet van 2,9 miljard euro bij een winst (EBIT) van 414 miljoen euro. Dat is 17 miljoen meer dan het jaar voordien.

Oprichter Lars Larsen opende zijn eerste JYSK-winkel in 1979 in de Deense studentenstad Aarhus. Vijf jaar later volgde al een eerste winkel in Duitsland. Vandaag behoort JYSK tot één van de grootste internationale Deense retailerers, die ook actief is onder de namen JYSK Nordic, JYSK Franchise en Dänisches Bettenlager. Lars Larsen is ook de man achter meubelretailers Bolia.com, IDEmøbler en ILVA. De volledige Lars Larsen Group heeft een geconsolideerde omzet van 3,4 miljard euro.

Larsen verklaarde tevreden te zijn met de goede cijfers. Volgens de oprichter is het een teken dat ze goed bezig zijn in de ontwikkeling van de groep. De man koestert nog grote ambities en wil wereldwijd nieuwe winkels blijven openen. De keten wil ook haar internetactiviteiten blijven versterken en uitbreiden tot ze een webshop heeft in elk land waar het ook fysieke winkels bezit.

Vandaag telt de groep intussen ruim 2.300 winkels in 41 landen, waaronder een 80-tal in Nederland maar nog geen in België, en heeft distributiecentra in Denemarken (Uldum), Duitsland en Bulgarije. Voor JYSK werken ruim 20.000 medewerkers.PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis