Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

De Toekomst van Franchising volgens Engel & Völkers Franchise

De franchisemodellen van de 21ste eeuw zijn nauwelijks vergelijkbaar met de eerste franchiseconcepten, die nu 70 jaar en ouder zijn. Uiterst dynamische markten, verregaande digitalisering en de opkomst van nieuwe organisatieconcepten geven vorm aan de franchising van vandaag. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van drie belangrijke trends in de afgelopen jaren, die al inzicht geven in de toekomst van franchising en van groot belang zijn voor franchisenemers en franchisegevers. Allemaal zouden ze een positieve invloed hebben op franchising in het algemeen, zodat de kwaliteit van deze aantrekkelijke onderneming op lange termijn zal blijven toenemen.

Franchising gaat wereldwijd: de trend van de internationalisering

Het franchiseconcept is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten maar is ondertussen in vele delen van de wereld wijdverbreid geworden. Meer dan 400 Amerikaanse franchisebedrijven hebben nu internationale kantoren buiten hun land van oprichting. Deze trend beïnvloedt bijvoorbeeld het HR-gedrag van franchisegevers: veel franchisegevers die in het buitenland willen uitbreiden, bijvoorbeeld als onderdeel van een masterfranchise-concept, zijn grotendeels op zoek naar potentiële franchisenemers in het betreffende land van bestemming. Deze beschikken over waardevolle culturele en taalkundige kennis, zodat het voor hen vaak gemakkelijker is om een buitenlands franchisebedrijf op te richten dan voor kandidaten uit het land van herkomst.

Omgekeerd breidt deze trend ook de selectie van potentiële franchisegevers voor aspirant-franchisenemers uit, omdat het in toenemende mate mogelijk is om te profiteren van aanbiedingen uit het buitenland. Op deze manier draagt franchising in belangrijke mate bij aan de internationalisering van de arbeidsmarkten en bevordert het zowel de economische als de culturele diversiteit van de samenleving.

Eerlijke werkgelegenheidskansen en investeringsmogelijkheden voor franchisenemers

Een andere trend in franchising is het groeiende aantal vrouwen en traditionele minderheden binnen de franchises. In veel delen van de wereld worstelen migranten, vrouwen of mensen met een lichamelijke handicap met grote arbeidsbarrières: onvoldoende opleiding of een gebrek aan kapitaal voor grotere investeringen verhinderen hen vaak om een hoger carrièreniveau te bereiken. Hier kunnen franchiseconcepten helpen: franchisegevers zoals Engel & Völkers bieden hun franchisenemers uitgebreide opleidingsmogelijkheden, waardoor ook zij-instromers en lager gekwalificeerde interne medewerkers de kans krijgen om de nodige kennis op te doen. Daarnaast ondersteunen veel franchisegevers hun licentiepartners bij het opbouwen van financiering en verstrekken zij materiaal en apparatuur in bruikleen of verhuur. Op deze manier creëren franchisegevers mogelijkheden voor minder fortuinlijke, maar toegewijde mensen, die daardoor in staat zijn om professioneel te groeien en tot ontwikkeling te komen binnen een franchise-operatie.

Wanneer franchiseconcepten digitaal worden

Door middel van datanetwerken en wereldwijde communicatiediensten verloopt de uitwisseling van informatie tussen franchisegevers en franchisenemers efficiënter dan ooit tevoren. Sneller dan ooit kunnen centraal geoptimaliseerde concepten worden doorgegeven aan licentiepartners of kunnen belangrijke bedrijfsinformatie worden overgedragen. Maar dat is nog maar het begin: voor franchising fungeert het internet als een toegankelijk en multimediaal reclameplatform. Vooral jonge doelgroepen kunnen zo bereikt worden. Zowel op het eigen online platform als in sociale netwerken kan het aanbod van een franchiseonderneming in detail worden beschreven en aantrekkelijk worden gepresenteerd, zodat de klant alvast een uitgebreide eerste indruk krijgt van de te verwachten diensten. In vastgoedfranchises of andere sectoren kan de digitale aanwezigheid ook worden uitgebreid met een webshop met verder verkooppotentieel.

Digitale trends vereisen ook een hoge mate van organisatorische wendbaarheid:

markten, de aankoopgewoonten en de voorkeuren van klanten veranderen voortdurend en zijn vaak moeilijk te voorspellen. Het bekijken van dergelijke fenomenen en op het juiste moment reageren is de sleutel voor het succes van een 21ste-eeuws franchisebedrijf.

Engel & Völkers: vastgoedfranchise van de volgende generatie

Als verantwoordelijke franchisegever wil Engel & Völkers zijn franchisenemers over de hele wereld de best mogelijke startpositie bieden voor het opzetten van een succesvol bedrijf. Onze vastgoedfranchise staat voor eersteklas netwerken, eerlijke toegangsmogelijkheden en maximale flexibiliteit. Elke Engel & Völkers-franchisenemer profiteert van onze internationale merkbekendheid en waardevolle franchisediensten. Centrale marketing- en reclamemiddelen, een breed scala aan opleidingsmogelijkheden en efficiënte vastgoedmarketingsoftware zijn slechts enkele voorbeelden van de vele voordelen die een franchisepartnerschap met Engel & Völkers met zich meebrengt.

Wilt u als franchisenemer met Engel & Völkers samenwerken om de toekomst van de vastgoedfranchise vorm te geven en te genieten van onbeperkte inkomstenmogelijkheden in een gediversifieerde sector? Neem vandaag nog contact met ons op – onze collega’s staan u graag persoonlijk met raad en daad bij!


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis