Yves Rocher - Q4 2021

De Slegte keert terug in Nederland

Boekhandel De Slegte verdween in 2013 in Nederland uit het straatbeeld toen de keten opging in boekenconcern Polare. Deze ging echter failliet waarna oud-eigenaar Jan Bernard de Slegte het bedrijf in België voortzette. Nu wordt de stap ook over de grens gezet en keert De Slegte terug in Nederland. Ook de website deslegte.nl staat weer online.

De winkel in Leiden situeert zich op dezelfde locatie waar vroeger ook De Slegte gevestigd was en zal gerund worden door mensen die eerder ook al bij de keten werkten. Het bekende concept blijft hetzelfde. Klanten kunnen bij De Slegte zowel boeken kopen als verkopen.

In België telt De Slegte zes vestigingen. Mogelijk keert de keten in Nederland op langere termijn ook in meer steden terug. Een nieuwe opening in Amsterdam staat alvast gepland.

De Slegte is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Het werd in het begin van de 20ste eeuw opgericht door Jan De Slegte. Naast zijn job als lantaarnaansteker begon hij overdag een handel in tweedehandsboeken. De eerste vestiging in België dateert van eind jaren vijftig.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis