Green Mango - Februari/April

De ontwikkeling van de Exki keten loopt van een leien dakje

Het restaurant op het Beursplein, hartje Brussel, is net zoals het restaurant op de Brouckèreplaats groot van omvang: een oppervlakte van 526 m² met 133 plaatsen en een terras van 120 plaatsen op drie niveaus waaronder aanpalende lokalen. Het geheel werd ontworpen in de huisstijl waarbij zoveel mogelijk decoratie en meubels gemaakt zijn uit herbruikbare of gerecycleerde materialen, om de energiekosten van het restaurant te drukken.

In deze nieuwe Exki is er wel iets bijzonders: een "WeBike", een tafel voorzien van 3 stoelen waaraan de klant kan zitten om te werken op zijn laptop of tablet, terwijl hij fietst om de energie op te wekken nodig om de batterij van zijn computer of telefoon te laden.

Deze WeBike werd in oktober 2011 gelanceerd door het bedrijf WeWatt, die er al geïnstalleerd heeft in het Congrescentrum van Gent en in de zetel van Caméleon in Brussel. In het geval van Exki gaat het om een verhuring voor 6 maanden, om de installatie uit te testen, en daarna te beslissen om er, bij positief resultaat, nog meer te installeren in andere restaurants. Het is misschien wel niet de beste manier om zijn maaltijd te verteren, hoe bio of gezond hij ook is!

Het restaurant van Luik werd op zaterdag 10 december 2011 ingewijd in het winkelcentrum van Belle-Ile. Deze franchise beslaat een oppervlakte van 177 m² met 76 plaatsen.

Er staan nog andere Belgische projecten op stapel. Om te beginnen een vestiging op het Luxemburgplein in Brussel, een restaurant van 223 m² met 65 plaatsen op 3 niveaus en een terras van 78 plaatsen, dat einde februari/begin maart 2012 zou open gaan. En verder een restaurant in het winkelcentrum van Nijvel in de zone van Waver, dat op en nog niet vastgestelde datum geopend zal worden door een franchisenemer.

In Frankrijk, en wel in op de Parijse Chaussée d`Antin zal er deze maand een nieuwe Exki open gaan op een oppervlak van 200 m², met 71 plaatsen en een terras van 20 plaatsen.

België heeft een beetje zijn verzadigingsniveau bereikt voor nieuwe verkoopspunten, de keten zal dan ook binnenkort verder internationaal gaan in Duitsland, en er bestaat nog altijd een project voor een vestiging in de Verenigde Staten, maar daarvoor is een partner met diepe zakken nodig.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis