Registreer u nu bij Franchise.be en vind de Match die het beste bij u past!

De nieuwe Press Shops en Relays zijn niet langer typische krantenwinkels

De laatste 6 jaar daalde het aantal krantenwinkels in Vlaanderen van 1.975 naar 1.500. Met die daling in het achterhoofd zet Ubiway Retail (het bedrijf achter Press Shop, Relay, Hubiz en Hello!) volop in op nieuwe winkelconcepten waar veel meer producten en diensten op één plek aangeboden worden. Zo winnen de klanten tijd in hun dagelijkse rush. Ubiway Retail breidt zijn winkelnetwerk ook uit en wil de komende jaren evolueren van 220 naar 250 winkels. Voor deze uitbreiding wordt gezocht naar zelfstandige winkeluitbaters.   

Nicolas Meire, CEO Ubiway Retail: “Gezien de digitalisering en de trends op de markt moeten we volop inzetten op de behoeften en verwachtingen van de klant. Onze klanten willen tijd winnen en vinden het handig dat ze verschillende producten en diensten in één winkelpunt terugvinden. Het was tijd om onze winkels onder handen te nemen en deze worden sinds vorig jaar volledig vernieuwd.”

Naast de klassiekers als pers, tabak en loterijproducten, ligt het accent grotendeels op food & drinks. In vele Ubiway Retail-winkels vind je  een uitgebreid aanbod van gekoelde en warme dranken, voorverpakte voeding, zuivel, fruit, ... In sommige winkels worden ook verse belegde broodjes aangeboden. Daarnaast is er een groot gamma aanwezig aan telefoonaccessoires, geschenken, cadeaubonnen, boeken (met de top 10 van de meest populaire titels), papiermaterialen, speelgoed, e-cigarettes... De winkels functioneren ook vaak als PUDO-punt (pick-up & drop-off). In bijna 7 op de 10 winkels kan je pakjes via kariboo ophalen of versturen, meer dan 40 winkels zijn bpost-punten.

Meire: “We moesten dit doen. We moesten loskomen van een typische krantenwinkel en meer evolueren naar een ‘one-stop-solution’- aanpak. Onze openingsuren spelen in ons voordeel en ons nieuw winkelconcept is echt top. We horen positieve feedback op onze coffee corners en het interieur. Klanten zijn onder de indruk van de heldere verlichting, de meubels, de signalisatie… Maar wat voor ons het belangrijkste is, is dat we een stijging in de verkoopcijfers zien in de nieuwe winkels.”

Ubiway Retail breidt zijn winkelnetwerk ook uit. In 2017 werden meer dan 10 nieuwe winkels toegevoegd. De komende jaren ambieert het bedrijf per jaar een tiental winkels toe te voegen aan het netwerk. Meire: “We hebben de tender met de NMBS binnengehaald. Onze Relay-winkels worden vernieuwd en we bouwen de komende jaren ook 18 nieuwe Hubiz-supermarkten in de stations.”

Gezien de uitbreidingsplannen is Ubiway Retail op zoek naar zelfstandige uitbaters. “Uitbaters in onze keten hebben het voordeel ondersteund te worden door een ervaren bedrijf. We hebben heel wat expertise en knowhow en nemen ook heel wat taken op ons zodat de uitbater kan zich focussen op zijn klanten.” aldus Meire.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis