Download Gratis uw Franchise startersgids

De nieuwe groep Prémaman - Orchestra reorganiseert zich

Het duurde niet lang vooraleer er nieuwkomers verschenen in de organisatie van de nieuwe structuur Prémaman-Orchestra met de benoemingen van Agathe Boidin en Emmanuel Locati, respectievelijk als Algemeen Directeur en als Algemeen Directeur Handelsvertegenwoordiger van de groep.

Agatha Boidin was achtereenvolgens administratief en financieel directeur van de groep Orchestra Kazibao, algemeen directeur van de Financière Mestre SARL en daarna algemeen directeur verantwoordelijk voor de activiteiten van de groep Orchestra. Ze werd benoemd tot algemeen directeur van Orchestra-Prémaman, de nieuwe structuur die is ontstaan na de overname van het merk Prémaman (280 verkooppunten waarvan 134 in België). In een persbericht van Orchestra staat vermeld dat ze belast zal zijn met het werken aan de ‘integratie van de activiteiten van Prémaman en Orchestra en met de opbouw van synergieën tussen de twee merken” met als eerste objectief “het versterken van het textielaanbod van het Prémaman-netwerk dankzij de Orchestra-collecties en ervoor zorgen dat hij zijn plaats als leider in het domein van kinderverzorging herwint.”

Emmanuel Locati (ex-Decathlon) en vroeger internationaal directeur van Etam Lingerie heeft de groep vervoegd als Algemeen Directeur Handelsvertegenwoordiger.

Orchestra is aanwezig in confectiekleding voor kinderen, zowel via zijn eigen boetieks als via franchise met een netwerk van meer dan 450 winkels van het merk (50% in Frankrijk) waarvan 350 onder franchise of als lid.

De site van het Franse merk kondigde de opening aan, voor de periode van september tot oktober, van 4 nieuwe winkels in België: in Waterloo, Hasselt, Lochristi en Brussel (in het commercieel centrum City 2).
Het bedrijf realiseerde een geconsolideerde omzet van 82 miljoen euro tijdens het eerste trimester van zijn boekjaar 2012-2013 (van 1 maart tot 31 mei 2012). Tijdens deze periode had Orchestra in Frankrijk zijn grootste concept store van 3.000 m2 voor kinderverzorging geopend, "Babycare by Orchestra".

Voor zijn boekjaar 2011-2012 (afgesloten eind februari), had Orchestra een omzet aangekondigd van 275,2 miljoen euro, een stijging van 54% in vergelijking met het vorige boekjaar. Zijn operationeel resultaat haalde 8 miljoen euro tegenover 2,1 miljoen euro in 2010-2011. Deze prestaties zijn meer bepaald gekoppeld aan de openingen van nieuwe winkels en ook aan het succes dat de Club Orchestra kent, een permanent verminderingssysteem dankzij een jaarlijkse contributie.

Laat ons hopen dat de dynamiek van de groep Orchestra de teams van het merk Prémaman stimuleert zodat het merk zijn plaats terugvindt in deze alsmaar meer competitieve sector. Merkwaardig genoeg kondigde de internetsite van het commercieel centrum City 2 in Brussel deze maand aan dat de naam van de winkel Prémaman in het centrum zou veranderen in Orchestra. Is dit een première in het kader van de nieuwe structuur of een geval apart? Franchise.be probeert er de komende weken meer over te weten te komen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis