Pitaya

De Lindeboom apotheken kiezen voor franchise

De Lindeboom Apotheek, behorend tot Zorg & Farma N.V., is wegbereider en trendsetter in het verstrekken van farmaceutische zorg. De 70 eigen apotheekvestigingen vertalen dit in advies, voorlichting, preventie en samenwerking met andere zorgverstrekkers.

De keuze voor franchise is vooral ingegeven door de snelheid waarmee een wezenlijke groei mogelijk wordt. Volgens Ann Verrydt, directeur van De Lindeboom Apotheek, moet zelfstandig ondernemerschap ondersteund door een nationale organisatie, jonge apothekers de kans geven om hun eigen filiaal te openen of een bestaande officina over te nemen. Ook gevestigde apotheken die innovatie en knowhow zoeken, kunnen instappen in het franchiseconcept.
Door zijn krachten te bundelen met franchisenemers wil De Lindeboom Apotheek prominenter in het straatbeeld aanwezig zijn. Een langdurige relatie met ambitieuze apothekers op bestaande en nieuwe locaties moet de marktpositie van het bedrijf versterken.

Voor de Lindeboom Apotheek betekent franchising een aanzienlijke investering. De franchisenemers kunnen niet alleen terug vallen op een gekende ‘merknaam', maar worden continu ondersteund door een onafhankelijke wetenschappelijke dienst, inhouse ontwikkelde software en een franchisemanager. Verder genieten de partners ook van uitstekende inkoopvoorwaarden, een volledig pakket aan marketing- en communicatietools, opleidingsprogramma's en advies bij het rentabiliseren van hun apotheekfiliaal.

“Het farmaceutisch landschap in België én Vlaanderen is aan het veranderen. In ons land is franchise binnen de apotheeksector ongekend. In Nederland daarentegen is 39% van de openbare apotheken eigendom van franchisenemers. En dit cijfer blijft stijgen!”, aldus Ann Verrydt.


Met het franchiseconcept bewijst De Lindeboom Apotheek opnieuw zijn pioniersrol. Via zelfstandige partners wil De Lindeboom Apotheek zijn marktaandeel uitbreiden en wordt de zorgverstrekkende apotheker verder in de markt gepositioneerd. Bron: Persbericht


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis