Maki Maki - Juli-September 2022

De EU wil nieuwe regels invoeren om elektronische betalingen beter te beveiligen

Twee beveiligingselementen die onafhankelijk van elkaar zijn, moeten aan de betaling zelf voorafgaan. Het kan een creditcard of een mobiele telefoon zijn in combinatie met een wachtwoord of een biometrische functie, zoals een vingerafdruk. Het invoeren van alleen een wachtwoord of creditcardgegevens is in de meeste gevallen niet voldoende.

Eurocommissaris Valdis Dombrovskis (financiële diensten): "Deze nieuwe regels zullen marktspelers, zowel bestaande als nieuwe, aanmoedigen betere betalingssystemen voor beveiliging te creëren."

 

Fintech van bedrijven
Europa speelt in op de snelle technologische ontwikkelingen op de betaalmarkt. Naast traditionele banken bieden steeds meer `fintech`-bedrijven hun diensten aan. De nieuwe regeling bepaalt hoe en onder welke voorwaarden `fintech`-bedrijven toegang moeten hebben tot de gegevens van rekeninghouders. Banken hadden gewaarschuwd dat een te brede toegang de veiligheid zou kunnen bedreigen. De nieuwe spelers voerden aan dat banken hun traditionele markten wilden beschermen tegen concurrentie.

Het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben nog steeds drie maanden om hun bezwaren kenbaar te maken. Sommige veiligheidsnormen zullen op zijn vroegst in september 2019 in werking treden. Dit zou de industrie tijd moeten geven om zich aan te passen.

Bron: Belga


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis