Maki Maki - Juli-September 2022

Damart wil logistiek centrum weg uit België

Kledingketen Damart wil zijn Belgische logistieke activiteiten in het Henegouwse Dottenijs verhuizen naar het nabijgelegen Hem, over de grens in Frankrijk. De 33 werknemers in Dottenijs zouden in Frankrijk aan de slag kunnen blijven.

Dat heeft de directie donderdag bekendgemaakt tijdens een ondernemingsraad. Damart wijst op het belang van een snelle levering en mikt daarom op schaalvergroting in Hem.

Het logistiek centrum in Hem vormt ‘een reële strategische opportuniteit voor de ontwikkeling van de Belgische en Europese logistiek', luidt het. Toch blijft nog opslagactiviteit behouden op de site in Dottenijs, verzekert Damart België.

De procedure-Renault zal binnenkort worden opgestart omdat de hergroepering betekent dat overgegaan wordt tot een collectief ontslag. Het bedrijf garandeert echter dat de 33 betrokken medewerkers een job kunnen krijgen in Hem, dat maar 15 kilometer van Dottenijs verwijderd is.

‘We willen alles in het werk stellen om de koopkracht van de medewerkers die dit aanvaarden, te behouden', benadrukt Filiep Blontrock, algemeen directeur van Damart België. Bron: De Standaard


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis