Registreren

Corendon gaat hotels franchisen

Corendon heeft nieuwe hotelsoftware laten ontwerpen die de basis vormden voor de franchiseplannen. De software draait volledig in de Cloud en biedt alle functies aan vanuit één programma. Het duurde een jaar om het Property Management System te ontwikkelen, maar het systeem zou een wereldprimeur zijn.

Het laat namelijk toe om voor een viersterrenhotel alle software op afstand te laten sturen. Dit gaat onder andere over reserveringen, betalingen, voorraadbeheer, sales en administratie. Er is dus niets meer nodig in de hotels zelf. Op die manier kan Corendon in een vingerknip hotels opstarten in heel de wereld. In plaats van een vrachtschip te moeten sturen met manuals, consultants en trainers, kan Corendon alles doen via de Cloud. Dit bespaart een hoop kosten en zorgt voor een snellere opstart.

Volgens hoteltopman van Corendon, Tees Keer, zou het nieuwe systeem ervoor zorgen dat de kosten meer dan de helft lager liggen dan wat je normaal betaalt voor een franchise van een grote hotelketen. De topman is daarbovenop van mening dat alles tegenwoordig online gebeurt waardoor merknamen zoals Hilton minder belangrijk worden. Daardoor zou je vandaag relatief eenvoudig een nieuw merk kunnen opzetten.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis