Beobank - Banner Januari/April

Comeos vraagt overheid om duidelijk plan voor terreurbedreiging

In januari, na de Charlie Hebdo aanslagen in Parijs vroeg Comeos de overheidsinstanties al om een duidelijk plan te bespreken rond de niveaus van terreurdreiging. Volgens Comeos is die vraag vandaag nog steeds niet beantwoord. Het bedrijf verklaart dat handelaars vandaag nog steeds niet duidelijk weten wat te doen: moeten de winkels sluiten, moet er extra veiligheidspersoneel ingezet worden,… ? Volgens de federatie is er nood aan een duidelijk structureel plan zodat iedereen weet wat te doen wanneer het dreigingsniveau stijgt.

Comeos verklaarde dat handelaars een dubbele verantwoordelijkheid hebben: de veiligheid van eigen personeelsleden, maar ook die van de klanten en bezoekers. Comeos wil meer interactie en overleg met de overheid, zodat er constructief aan de veiligheid kan meegewerkt worden.

Afgelopen weekend werden verschillende supermarkten in Brussel bewaakt door militairen, wegens het verhoogde veiligheidsniveau. Vandaag zijn de meeste supermarkten gewoon open. Carrefour en Delhaize dat enkel de winkels die op vraag van de autoriteiten dicht moesten blijven (Carrefour express Rogier, Carrefour express City2, Delhaize Westland en Delhaize Basilix) niet open zijn. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis