Schrijf u GRATIS in voor de virtuele keukenbeurs

Comeos verbaasd over uithaal Economische Inspectie

De communicatie van de Economische Inspectie is blijkbaar gebaseerd op een onderzoek in supermarkten. Maar dat onderzoek is nog niet aan de betrokken sector overgemaakt. Het is dus onduidelijk over hoeveel eventuele inbreuken het zou gaan, welke soort fouten er zouden gemaakt worden, of om welke winkelformules het zou gaan. Maar de toon wordt door de ambtenaar van de FOD Economie wel gezet: ‘supermarkten bedriegen hun klanten'.

Proces is al gemaakt
“We vinden natuurlijk dat de consument het absolute recht heeft op een eerlijke en heldere prijsaanduiding”, zegt Dominique Michel, Gedelegeerd bestuurder van Comeos. “We hebben dus ook niet het minste probleem met controles op prijsaanduidingen en promoties. Als er fouten worden gemaakt, moeten die onmiddellijk worden rechtgezet. Dat gebeurt in de winkel, wanneer de klant een fout opmerkt. En dat gebeurt na controles van de Economische Inspectie. Nu krijgen we die kans echter niet: ons proces wordt op radio en televisie gemaakt, zonder enige kans op verdediging. Dat is beneden alle peil.”

Goedkoop scoren op de rug van een sector
“Op dit moment weten we niet over hoeveel inbreuken het gaat, noch over de aard van de inbreuken”, zegt Michel. “Maar het stoort ons vooral dat de indruk wordt gewekt dat alle supermarkten bewust de klant om de tuin leiden – in onze sector zijn er constant duizenden promoties, prijswijzigingen of kortingen. Dan kan er al eens een fout worden gemaakt – maar het lijkt mij een minimum dat we die fouten kunnen rechtzetten, zonder eerst door een ambtenaar aan de schandpaal te worden genageld.”

Bron : Comeos


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis