Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Comeos op zoek naar Winkelconcept van het jaar

Vorig jaar ging The Belgian Chocolate House met het felbegeerde beeldje aan de haal. Etienne Defour, Strategic Business Development Director, was dan ook ontzettend trots op de prestigeprijs: “Het is een prachtige erkenning voor onze interne teams, onze partnermerken en onze architecten. De respons in de media was overweldigend.” Voor het personeel van het winnende concept is de prijs een geweldige boost om door te zetten en het concept verder uit te rollen.

Carrefour Mons Les Grand Prés (Winkelconcept van het jaar 2016) is nog steeds onder de indruk van de impact van de prijs. Woordvoerder Baptiste van Outryve: “Naast de extra media-aandacht die de prijs duidelijk met zich meebrengt, houdt de Mercuriusprijs vooral in dat retailexperten jouw winkelconcept tot beste van het jaar verkiezen.”

Bekende retailexperts
Het winkelconcept wordt gekozen door zeven bekende retailexperts. Gino Van Ossel, Professor Retail en Trade Marketing bij Vlerick Business School, leidt als juryvoorzitter alles in goede banen.

Claude Boffa (Solvay Retail Management Programme), Katelijn Quartier (Universiteit Hasselt en Retail Design Lab) en Benjamin Wayens (ULB, Geomarketing en Bedrijfslocalisaties) analyseren de concepten vanuit academisch perspectief. Ook Stefan Van Rompaey (Hoofdredacteur RetailDetail) en Silvie Vanhout (Managing Partner The Retail Academy) gaan mee op zoek naar het beste winkelconcept van het jaar. Dit jaar verwelkomen we bovendien een nieuw lid: shoppingexperte Isabelle Gérard, Owner Carré Associates.

Een aangepaste procedure
Winkelconcepten kunnen tot 10 juni hun voorstel indienen. Na een selectie van 10 laureaten, gaan de juryleden “mysteryshoppen”.  In september krijgen de laureaten de kans om hun concept te pitchen voor de professionele jury: een nieuwe stap in de procedure waarbij de kandidaten in dialoog gaan met de experten. “Hierdoor kunnen we een juistere en meer doordachte keuze maken”, verklaart juryvoorzitter Gino Van Ossel.   “De juryleden kunnen bijkomende vragen stellen, maar ook de kandidaten kunnen een aantal zaken toelichten die misschien anders onopgemerkt waren gebleven.”

Handelaars die een dossier willen inzenden, kunnen dit nog tot 10 juni via het inschrijvingsformulier op www.mercuriusprijs.be. Noteer alvast 7 november in uw agenda: dan reiken we de felbegeerde Mercuriustrofee uit. 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis