Download Gratis uw Franchise startersgids

Comeos : Modeketens positief over zomersolden

Het weer was, voor het eerst dit jaar, de bondgenoot van de handelaar. Dank zij de zwoele zomerdagen zijn de consumenten dan toch die zomerjurkjes, strandpantoffels en luchtige hemdjes gaan kopen. Tot voor de solden had het wispelturige weer er vooral voor gezorgd dat de klant die aankopen uitstelde.

De grotere modeketens afficheerden al van bij de start, op 1 juli, grote kortingen – tot zeventig procent. De klanten appreciëren duidelijk dat de soldencollecties worden aangevuld. Meer nog: er zijn opvallend veel kleren en schoenen verkocht die niet gesoldeerd waren.

Grote voorraad weggewerkt

De meeste leden van Comeos hadden geen grotere voorraden dan vorig jaar, omdat ze voorzichtiger hadden ingekocht, en een deel van de collectie dank zij de koppelverkoop in de maand juni al van de hand hadden kunnen doen. Hun voornaamste doel tijdens de solden is bereikt: de voorraad wegwerken, zodat er in de winkel plaats is voor de nieuwe herfstcollecties.

Ook de laatste dagen van de solden zijn doorgaans nog topdagen. Koopjesjagers gaan dan vaak nog eens kijken vooraleer de solden definitief voorbij zijn.

Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis