Donutello - Banner September / Oktober / November

Comeos: Een Belgische minister van digitale economie: een noodzaak

Binnen de nieuwe Europese Commissie zijn er ronduit twee functies op hoog niveau voorzien om de ontwikkeling van de elektronische handel op Europees niveau te stimuleren. De ex-premier van Estland, Andrus Ansip, wordt als vicevoorzitter verantwoordelijk voor de Digital Single Market. De Duitser Günther Oettinger, verantwoordelijke voor energie binnen de huidige commissie, krijgt de competentie digitale economie toegewezen binnen de Commissie-Juncker.

“Europa geeft hiermee een sterk signaal: de digitale economie, met de onverbiddelijke groei van de e-commerce, wordt bijzonder ernstig genomen,” constateert Dominique Michel, Afgevaardigd Bestuurder van Comeos. “De online handel biedt geweldige mogelijkheden, maar roept ook tal van problemen op. De toepassing van de juiste btw-tarieven, de geografische onderverdeling van de markt door de producenten, de verschillende belastingtarieven en salariskosten in de lidstaten: al deze problemen worden versterkt door e-commerce, omdat de consument zijn aankopen gelijk waar kan doen.”

België moet het voorbeeld volgen

“Het is van vitaal belang dat de nieuwe Belgische regering evenveel belang hecht aan e-commerce,” benadrukt D. Michel. “We moeten een federale tegenhanger hebben voor deze grote Europese uithangborden: een persoon die onze belangen kan verdedigen in Europa, de Europese beslissingen mee richting kan geven en ze snel implementeren in België. Vermits de e-commerce raakt aan tal van competenties zou hij tot de bevoegdheden van een vicepremier moeten behoren. Bij de verdeling van de portefeuilles zouden de federale onderhandelaars dan ook resoluut moeten kiezen voor een vicepremier die verantwoordelijk is voor de digitale economie.”

Bron: Comeos


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis