Registreren

Colruyt gaat door met vernieuwing Spar-winkels

De formule die vandaag in de Spar-winkels gebruikt wordt, is zowat 10 à 12 jaar oud. Omdat de behoeften van de consument sindsdien serieus zijn gewijzigd, wil Spar de formule ook aanpassen. De bedoeling zou zijn om winkels neer te zetten die tenminste de komende vijf jaar moet meekunnen.

De nieuwe generatie Spar-winkels zal tal van vernieuwingen kennen. Zo is er een groter versaanbod en een ruimer gamma aan wijnen en bieren. Om de consument meer comfort te geven tijdens het winkelen werden de gangpaden verbreed. Het winkelparcours is veranderd zodat de klant niet heel de winkel hoeft door te lopen om een kleine aankoop te doen. Er is nu een korte loop mogelijk, waarbij de gehaaste klant alleen door de zone van de broodproducten en de kant-en-klare maaltijden moet. Klanten kunnen ook inspiratie opdoen via onder meer videoschermen.

Al deze vernieuwingen zijn gebaseerd op een grootschalig onderzoek. Met de gegevens van zowat 20 miljoen kastickets heeft de keten in samenwerking met de Universiteit Gent geanalyseerd welke producten de consumenten in combinatie kopen. De vernieuwingen moeten ervoor zorgen dat klanten zo snel mogelijk aan hun juiste combinaties geraken.

Aan de kassa is de rolband verdwenen. De boodschappen worden er door het winkelpersoneel overgezet in een andere kar, net zoals dat in de Colruyt-winkels gebeurt. Op die manier moet het contact met het personeel persoonlijker worden.

De eerste Spar-winkel van deze nieuwe generatie opende recent de deuren in Kessel. Om die zaak helemaal om te bouwen, ging de supermarkt er vijf weken dicht. De volgende transformaties zijn gepland voor begin 2016 in Sint-Genesius-Rode, Bokrijk en Grivegnée. PB Voor meer informatie rond het openen van een Spar, klik vrijblijvend op volgende link: http:// /company.php?lng=fr&annuaire_id=475


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis