Pitaya

Casper Meijer wordt nieuwe topman Blokker

Casper Meijer treedt op 19 oktober al in dienst van Blokker Holding als lid van de raad van bestuur en de concerndirectie. Vanaf 1 januari 2016 volgt hij Theo de Kool op als CEO van de keten.

Meijer is geen onbekende in de retailwereld. Hij heeft veel ervaring met winkels en fabrikanten van consumentengoederen. Hij werkte tien jaar lang voor Unilever in verschillende landen. In 1999 stapte Meijer over naar Albert Heijn.

Meijer staat voor een serieuze taak. De omzet van de winkels van Blokker Holding is weggezakt door de opkomst van internetwinkels en de discountwinkels van Action. Ook moet bij de verschillende winkelformules nog veel achterstallig onderhoud worden weggewerkt.

Daar wordt reeds hard aan gewerkt. Onder Roland Palmer, die eerder de touwtjes in handen had, is een apart bedrijf opgericht om de internetverkoop voor alle ketens van Blokker Holding van de grond te krijgen. Winkels van Blokker, Leen Bakker en Big Bazar en Xenos zijn gemoderniseerd en achter de schermen wordt tussen de ketens meer samengewerkt. Er is ook fors in marketingcampagnes geïnvesteerd om publiek terug te winnen. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis