Download Gratis uw Franchise startersgids

Carrefour zoekt franchisenemers voor ambitieuze uitbreidingsplannen

De afgelopen 40 jaar heeft de Carrefour Group haar succes reeds bewezen en een positie verworven als toonaangevend retailer. Wereldwijd staat Carrefour Groep op de tweede plaats. In Europa staat de groep zelfs helemaal bovenaan de lijst. De Carrefour Group telt vandaag meer dan 9500 winkels in meer dan 30 landen, verspreid over Azië, Europa en Zuid-Amerika.

Ook in België is Carrefour goed vertegenwoordigd met maar liefst 700 winkels. In een interview liet het succesrijke merk ons weten dat het nog grote concrete expansieplannen heeft voor ons land. “We willen 25 tot 30 Express-winkels en 10 tot 15 Market-winkels openen per jaar”, verklaart Carrefour. “Alle nieuwe winkels die we openen zijn in franchise. Daarnaast zoeken we ook kandidaten om bestaande franchisezaken over te nemen.” Carrefour biedt de komende jaren dus veel opportuniteiten in de franchisewereld.

Carrefour onderscheidt zich met twee formules van andere supermarktketens. “Onze Express-winkels onderscheiden zich doordat ze als eerste op de markt een formule aanbieden die volledig is aangepast aan de klant. De winkels richten zich op de behoeften van stedelijke inwoners. We hebben met onze Express-winkels ook veel internationale ervaring”, legt de verantwoordelijke uit.

Naast de Express-winkels heeft de supermarktketen ook de grotere Market-formules waarin wordt ingezet op de versheid van producten. “De Market-formule heeft enorm veel ervaring met franchising doordat we vroeger GB en alle bijhorende merken hebben overgenomen. Onze mensen hebben dus veel ervaring en weten hoe ze op een goede manier franchisenemers moeten begeleiden”, aldus Carrefour.

Carrefour hecht in haar zoektocht naar franchisenemers vooral veel belang aan de motivatie achter de beslissing om als zelfstandige te beginnen. “We stellen ons altijd de vraag of er bij de ondernemers genoeg over is nagedacht om zelf iets op te starten”, legt de verantwoordelijke uit. “Daarnaast is het ideaal als de kandidaat-franchisenemer reeds ervaring heeft in de verkoop van voeding. Voor de grotere Carrefour Market is het ook belangrijke dat onze franchisenemers enige ervaring hebben in management”, voegt de keten er nog aan toe.

Hebt u interesse in het vertegenwoordigen van Carrefour? Bezoek onderstaande link voor meer informatie:

http:// /company.php?lng=fr&annuaire_id=180


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis